Ste se že naposlušali o vseh mogočih dietah, ki obljubljajo izgubo kilogramov? Verjetno ste slišali tudi že za hujšanje s čaji in se vprašali, ali je to sploh mogoče in kako deluje. Tokrat vam bomo predstavili, kako se z ingverjevim čajem lotiti viška kilogramov, ki vas spravljajo v slabo voljo.

Ingver je že dolgo znan kot izjemno zdrav in koristen. Večinoma smo o tej zdravi rastlini (bolje korenini) poslušali kot o ojačevalcu našega imunskega sistema. Ker pa zares blagodejno vpliva na določene procese v telesu, ne preseneča, da je učinkovit tudi pri topljenju kilogramov.

Zakaj ingverjev čaj pomaga?

Najprej povejmo tisto bistveno informacijo. Ingver je naravni topilec maščob! Jasno je torej, da z uživanjem te izjemne koreninice koristimo svojemu telesu na način, da se lažje znebi odvečne maščobe, ki se zadržuje v njem. In ingver se zelo dobro izkaže še pri eni zadevi, ki je povezana s kopičenjem odvečnih kilogramov.

Ingverjev čaj
Ingverjev čaj telesu pomaga, da hitreje stopi odvečne maščobe.

Je namreč izredno dober zaviralec lakote. Pitje ingverjevega čaja tako zmanjša željo po ogljikovih hidratih, precej manjkrat pa boste po tem čaju pomislili tudi na kakšne sladke priboljške in druge razvade. Morda se komu zdi ingverjev čaj malce trpkega okusa, a obljubimo vam, da se ga boste kaj hitro privadili. Še posebej če ga boste osladili z medom in dodali malce limoninega soka.

Preberite tudi: 19 razlogov, zakaj piti ingverjev čaj

Brez obiska fitnesa

Daleč od tega, da bi želeli promovirati hujšanje brez telesnega napora. Vedno je treba poudariti, kako zelo dobrodejno na človeško telo in duha vpliva gibanje. Ne glede na to, ali gre za telovadbo ali resnejšo rekreacijo, morda zgolj sprehod. Silnega pomena je, da se človek tega zaveda. A pomisliti je potrebno tudi na osebe, ki morda iz kakšnega razloga teh reči ne morejo početi.

V vsakem primeru pa bo redno uživanje ingverjevega čaja pomagalo tem in onim. Ingverjev čaj deluje zaradi termogeneze, kar pomeni, da spodbuja nastajanje toplote v telesu. Ta proces pa ima za rezultat topljenje maščobe, obenem pa celoten proces poskrbi še za njeno odstranjevanje iz telesa.

Kakšen ingverjev čaj piti?

Čeprav ste najprej pomislili na čaj s filter vrečko, kakršnega naročite v lokalu ali pa kupite v trgovini, pa je lahko ingverjev čaj še bolj učinkovit, če si ga pripravite kar sami. Pa povejmo najprej, da gre pri pravem ingverjevem čaju za izkušnjo, na katero se boste morali sprva navaditi.

Sam okus tega čaja je namreč nekoliko pekoč in posebnega okusa, ki pa se ga boste hitro navadili. Poleg pomoči pri topljenju maščob mu boste še kako hvaležni tudi v zimskem času, ko bo skrbel za vaš imunski sistem. Za pripravo domačega čaja iz ingverja ne boste potrebovali veliko sestavin. Zgolj svež ingver, med in limono.

Recept za domač ingverjev čaj

Za 1 liter čaja boste potrebovali prav toliko vode, 3 žlice nastrganega svežega ingverja in 3 do 4 žlice domačega medu. Za boljši okus in dodatek vitamina C pa boste dodali še limonin sok po okusu.

Priprava čaja je skrajno enostavna, saj boste morali zgolj zavreti vodo, vanjo stresti nastrgan ingver in ga kuhati 10 minut. Nato lonec odstavite in počakajte, da se ohladi, ter dodajte še med in limono. Med v vročem čaju namreč izgubi nekaj svojih blagodejnih učinkovin, zato ga je bolje dodati tik pred uživanjem.

Dodajte limonin sok po okusu, prav tako pa lahko nato skodelico čaja okrasite še s kakšnim lističem mete, ki bo deloval tako estetsko kot tudi na prijetnejši okus. Nekateri pa ingverjev čaj mešajo s kakšnim drugim čajem, kot sta na primer zeleni ali beli čaj. Saj veste, kaj pravijo: kolikor ljudi, toliko receptov.

Objavila

Dobrodošli na spletnem portalu, kjer boste izvedeli marsikaj zanimivega o hujšanju in dietah. Moje ime je Mojca in vesela sem, da lahko z vami delim svoje izkušnje in znanje s področja nutricionistike in zdrave prehrane.

Comments are closed.