Prijateljica vam je zaupala, da hujša s tabletami in je uspela v določenem času s tehtnice pregnati nekaj kilogramov. Seveda privzdignete obrv in nenadoma vas zanima, katere so te čudežne tablete za hujšanje. Ampak, ali je dobro hujšati z njimi, so zdravju nevarne, lahko pri tem pojemo, karkoli želimo?

V tem trenutku se seveda porodi precej več vprašanj kot odgovorov. Zato smo tokrat zapisali nekaj informacij na temo hujšanja s tabletami. Kako delujejo, zakaj je misel nanje tako mamljiva, kje jih dobimo in podobno. A odločitev o tem, ali jih boste uporabili za boj z odvečnimi kilogrami ali ne, bomo prepustili vam.

Tablete, ki topijo kilograme!

Tako nekako na vas zavpije oglas iz revije ali na spletni strani. Veliko tovrstnega materiala boste prejeli tudi kot e-poštno sporočilo. Ampak, ali je varno kar seči po njih in jih vtakniti v usta? Za začetek poglejmo, kako naj bi tovrstne tablete sploh delovale. Pri tabletah za hujšanje je potrebno biti zelo pozoren na obljube, ki jih spremljajo.

Dejstvo je, da nekateri rastlinski izvlečki dejansko blagodejno vplivajo na presnovo, da drugi zavirajo lakoto in podobno. A velikokrat je zaslediti tudi trditve, ki nimajo prav nobene osnove v sodobni znanosti. Verjetno škodilo ne bo, pomagalo pa tudi ne. V takšnem primeru bosta oškodovana zgolj vaš ponos in denarnica.

Zakaj DA?

Kot rečeno, dejstvo je, da določeni rastlinski izvlečki delujejo blagodejno na presnovo v telesu, kar pomeni, da pomagajo pri prebavi in skladiščenju snovi, pomembnih za človeka, kot tudi pri odstranjevanju tistega, kar mora pač ven. Poznamo tudi učinkovine, ki delujejo kot topilec maščobe, a to še ni vsaka tableta, za katero se trdi tako.

Razlogi ZA tablete za hujšanje

Določene tablete za hujšanje delujejo proti lakoti, spet druge zmanjšujejo absorpcijo nekaterih hranil, ki na koncu vplivajo na telesno težo. A pozor! Lahko zmanjšujejo tudi absorpcijo hranil, ki jih telo nujno potrebuje. Večina teh tablet deluje tudi antioksidativno.

Zakaj NE?

Ker nekatere učinkovine delujejo proti lakoti, je jasno, da bomo pojedli manj, kar pa še vedno ne pomeni, da topijo naše kilograme. Manj lahko pojemo tudi z močno voljo, in še precej manj nas stane. Tablete za hujšanje sicer lahko preprečujejo absorpcijo maščob, a zavedati se je treba, da kalorije telo prejme tudi iz drugih virov hrane, ne zgolj preko maščob.

Razlogi PROTI tabletam za hujšanje

Preverite različne forume na to temo, preberite nekaj literature in pomislite pri sebi. Kar boste na koncu imeli pred seboj, bodo pričevanja o tem, kako je nekdo v več mesecih izgubil par kilogramov. Samo z zdravim načinom življenja, urjeno prehrano in gibanjem boste izgubili precej več kilogramov.

Zapomnite si, da čudežna tableta za hujšanje preko noči ne obstaja. Veliko boste morali dodati sami, vaditi in zdravo jesti. Šele takrat bodo rezultati vidni. Lahko pa vam seveda jemanje določenih tablet oziroma prehranskih dopolnil pri tem pomaga.

Cena tablet za hujšanje

Vsekakor se moramo za hipec ustaviti še pri stroških omenjenih tablet za hujšanje. Ponudba je zares pestra in preden boste izluščili tiste najbolj hvaljene in morda kvalitetne, pokukajmo še k cenam. Določene tablete boste na spletu našli že za cca 5 eur, a so navadno namenjene zgolj lažjemu odvajanju blata ali vode. V tem primeru v resnici ne gre za hujšanje.

Cene nato segajo vse do 25 eur in več, pri čemer večina prodajalcev oglašuje efekt večje sitosti, kar seveda preprečuje prenajedanje. Bodite tudi pozorni, ali gre za zdravilo, za katero morda potrebujete recept, ali vsaj za uradno preverjen izdelek, ki se prodaja v kateri od znanih lekarn. In za koliko časa boste imeli zalogo po tej ceni.

Še posebej pa vam previdnost svetujemo v primeru nakupa preko spleta ali morda celo iz tujine. Ni vedno vse tako, kot je videti.

Objavila

Dobrodošli na spletnem portalu, kjer boste izvedeli marsikaj zanimivega o hujšanju in dietah. Moje ime je Mojca in vesela sem, da lahko z vami delim svoje izkušnje in znanje s področja nutricionistike in zdrave prehrane.

Comments are closed.