Nadležni odvečni kilogrami se še posebej radi naberejo preko dolgega zimskega obdobja. Takrat nas ne vleče preveč v naravo, manj se gibljemo na odprtem in večere vse prevečkrat preživimo pred televizorjem s kakšno pregreho na krožniku pred seboj.

Ne glede na to, kako in kdaj so se nabrale maščobne obloge okoli trebuha ali stegen, si jih nadvse želimo izgubiti čimprej. Tokrat vam bomo zaupali 5 nasvetov za kurjenje maščob, da boste to poletje pričakali v najboljši možni formi.

1. Spremembe prehranjevanja

To je vsekakor ključ do uspeha, če se želite znebiti maščobnih blazinic. Potrebno je jesti zdravo, nepredelano in raznovrstno hrano ter uživati vsaj 5 obrokov dnevno. Pri tem se je najbolje izogibati sladkorju in ogljikovim hidratom.

Morda tega niste vedeli, a ogljikove hidrate telo koristi za to, da jih pretvori v energijo. Če boste vase vnesli manj ogljikovih hidratov, kot vaše telo potrebuje energije, bo moralo svoj vir »goriv« zamenjati in črpati drugje. Na vaše veliko veselje vam lahko povemo, da naslednji vir energije telo tako poišče prav v maščobah.

2. Redna vadba

Že prav, če zjutraj naredite 10 počepov in greste popoldne včasih na sprehod. Ampak to vsekakor ni dovolj! Biti morate bolj aktivni, predvsem pa dosledni. Če greste na sprehod, poskrbite, da bo to vsaj 30 minut hitrejše hoje, kot ste je morda vajeni. Začutiti morate, da je srce pričelo biti z več utripi na minuto, tudi kakšna kapljica znoja naj ne bo odveč.

Vadba za topljenje maščob
Z redno vadbo boste naredili odločilni korak v boju proti maščobam.

Klasičen sprehod je povsem v redu za pomirjanje duha in boljši spanec, a le dvig srčnega utripa bo poskrbel za boljšo telesno pripravljenost in tudi za to, da bo telo pričelo kuriti svoje zaloge maščob. Omislite si kakšen šport, morda tek, kolesarjenje ali fitnes. Zelo priljubljen pri nas je tudi tenis, pri katerem boste svoje telo gnali že zaradi zdrave stare tekmovalnosti.

3. Pijte čaje za topljenje maščob

Morda se sliši kot še ena izmed reklam, ki vpijejo na vas iz različnih revij ali spletnih strani, a to dejansko drži. Določene vrste čajev vzpodbujajo metabolizem in vplivajo na procese v telesu, ki so odgovorni tudi za topljenje maščob.

Tako boste na primer najboljše »čajne« pomočnike našli v zelenem čaju, ki je odličen antioksidant, pa denimo v ingverjevem čaju, ki je znan prav po svoji moči nad topljenjem maščob. Ingverjev čaj pa vam bo pomagal še nekje. Je odličen zaviralec lakote, zato po tem čaju ne boste občutili kakšne silne potrebe po ogljikovih hidratih.

4. S sadjem proti maščobi

Ste vedeli, da obstaja različna vrsta sadja, ki lahko pomaga pri topljenju maščob? Na tem mestu bomo omenili grenivko in jabolka. Sok grenivke namreč zniža inzulin v telesu in deluje pozitivno na metabolizem, kar ima za posledico izgubo maščob.

Tudi jabolka so zelo zdrava in priporočljiva iz različnih razlogov. So namreč polna antioksidantov in encimov, njihov vpliv na izgubljanje maščob pa je že dolgo znan. Morda vas bo razveselilo dejstvo, da se najbolje izkažejo prav pri odstranjevanju maščobnih blazinic na predelu trebuha.

5. Vzemite si čas

Na tem mestu vam na dušo in srce polagamo, da si vzamete čas. Čas zase, da si uredite misli. Čas za pripravo obrokov, ki naj bodo iz biološke pridelave in ne predelana v tovarnah ali trgovinah. Prav predelana hrana je največji krivec za prekomerno telesno težo. Vzemite si čas za vadbo, sprehod, za katerekoli aktivnosti, ki bodo poskrbele, da se bo vaše telo spravilo v boljšo kondicijo.

Vzemite si čas za prebiranje literature na temo zdravja in zdrave prehrane. Poučite se o različnih vadbah in preverite, kako delujejo določeni procesi v telesu, da boste lahko razumeli, zakaj je potrebno početi nekatere reči in zakaj nekaterih enostavno ne smete. Vzemite si čas za življenje!

Objavila

Dobrodošli na spletnem portalu, kjer boste izvedeli marsikaj zanimivega o hujšanju in dietah. Moje ime je Mojca in vesela sem, da lahko z vami delim svoje izkušnje in znanje s področja nutricionistike in zdrave prehrane.

Comments are closed.